Cine-χώς: #10 Ο Ροζ Γατος (1985)


Cine-χώς:  Μια στήλη για ομοιοπαθείς με το συντάκτη ταινιόφιλους . Κάθε μέρα θα προτείνεται από τη στήλη μια διαφορετική ταινία. Φιλμ που λατρεύτηκαν, μισήθηκαν, λοιδορήθηκαν, λογοκρίθηκαν, έστειλαν κριτικούς στο ταμείο ανεργίας και θεατές στον καναπέ του ψυχαναλυτή με αναπάντητα ερωτήματα όπως τι σκατά γίνεται στο Mullholland Drive;,  γιατί δεν είναι όλες οι ταινίες σαν το Fight Club; Scarface ή Taxi Driver;Βασικά Καλησπέρα σας ή Καμικάζι αγάπη μου; Σε πόσες ταινίες έχει παίξει ο Danny Trejo; ή ποιος είναι ρε φίλε ο Danny Trejo; 31η ταινία ο Ροζ Γατος του Γιάννη Χαρτοματζίδη.
Ο Σωτήρης Μουστάκας υπήρξε ένας ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος ποτέ δεν κατάφερε να αναγνωριστεί όσο του έπρεπε. Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η απόφαση του τη δεκαετία του 80 να συμμετάσχει σε πλήθος των λεγόμενων βιντεοταινιών. Οι κριτικοί κινηματογράφου μειδιούν σε οποιαδήποτε αναφορά στο λεγόμενο εμπορικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 80, παρότι πολλές από τις ταινίες έχουν φανατικό κοινό. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει πάντοτε ο Ροζ Γάτος του Γιάννη Χαρτοματζίδη.

Ο φιλόλογος Αρχιμήδης (Σωτήρης Μουστάκας) και ο γυμναστής Πάνος (Πάνος Μιχαλόπουλος) συγκατοικούν και εργάζονται στο ίδιο Λύκειο. Ο πρώτος συντηρητικός και ντροπαλός, ο δεύτερος μοντέρνος και άνετος ξέρει να χαίρεται τη ζωή. Ο Πάνος προσπαθεί να παρασύρει τον Αρχιμήδη στο ρυθμό της δικής του ζωής αλλά αυτός μένει αμετάθετος στον τρόπο ζωής του… αλλά μόνο την ημέρα, γιατί το βράδυ υπνοβατεί και σα να ‘ναι κάποιος άλλος κάνει έξαλλη ζωή. Μια σειρά κωμικών καταστάσεων που προκαλούν αβίαστα γέλιο σε ένα καλτ σκηνικό υπό τους ήχους των Modern Talking και του Cheri Cheri Lady. Ο ποντίκας και ο γάτας που δεν τον έχει φάει ακόμη, τα μπερδεμένα που παραγγέλνει ο Μουστάκας στο μπαρ, το βυζί της Βάνας Μπάρμπα, ο Χλαπάτσας (από το σήριαλ της Ελλάδος τα Παιδιά) ως μαθητής, η Ευτέρπη δίδυμη αδερφή του Αρχιμήδη που έχει πάρει το μισό χωριό συνθέτουν ένα καλτ δυναμίτη. Δείτε τη.

Σπύρος Σμυρνής

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου