Έλληνες Βρυκόλακες


One, two, three, έλα! Κατάδυση στα τρομερά χρόνια των ελληνικών 80s. Τότε που οι πατεράδες μας ήταν τριαντάρηδες με παχιά μουστάκια. Αχ, εποχές που έρρεαν οι επιδοτήσεις. Πέτσινο και ζιβάγκο με πολύ πολιτική θεωρία τίγκα στο αριστερό «λέγειν». Ο Τζίμης Πανούσης εν είδη Frakenstein μέσα σε υπερμέγεθες μεταλλικό καζάνι. Μια ταινία όργιο χωρίς αρχή, ούτε μέση και κάτι που μοιάζει με τέλος. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, μετρ του φλεγματικού χιούμορ, να ενσαρκώνει τον Δράκουλα των Εξαρχείων. Πολύ μουσική, τέρμα σόλα οι κιθάρες και ένα οξύ σαξόφωνο σε κόντρα ρόλο με τους χαρντ ροκάδες των Μουσικών Ταξιαρχιών. Το ‘χετε δει έτσι; Αν όχι, κακώς. Εγώ δεν είχα δει τον «Δράκουλα των Εξαρχείων» (1983) και έχανα μεγάλη φάση.

Χαμουρέματα μέσα σε νεκροφόρα και φάτσες της εποχής να παίρνουν μάτι στο Σύνταγμα. Πρόσωπα τέτοιας cult υπόστασης που κάνουν τον Τζίμη Πανούση να μοιάζει με mainstream φλώρο. Τεράστιε σκηνοθέτα Ζερβέ, κανείς μας δε κατάλαβε πως ήσουνα προφήτης. Οπως λένε και στην ταινία δεν έχω δουλειά, είμαι καλλιτέχνης, πόσα λεφτά θα πάρουμε για τη συναυλία; Το «Δε μπορώ άλλο Θανάση, στα εικοσιπέντε έχω γεράσει» λαμβάνεται ως υποσημείωση. Αιμοδιψείς φεμινίστριες σε κακόφημο υπόγειο στέκι που θυμίζει τη Rebound -λίγο. Ο Τζόνι ο Βαβούρας σε cameo καγκούρικη -ελέω μηχανακίου-  εμφάνιση. Τουρλουμπούκι φάση τουλάχιστον δηλαδή. Α, μη ξεχάσω παίζει και ο Νικόλας Ασιμος το ρόλο του Βαρκάρη. Μεταξύ μας, όλα τα λεφτά, και το πλάσμα που κλέβει την παράσταση είναι ο Γοργόνος. Με φάτσα και σώμα που αποτελεί την αιώνια ντροπή της Θάλασσας.  Ενα φιλμ περίληψη μιας αθώας –κατά τα φαινόμενα- εποχής πλημμυρισμένης στα μεγάλα λόγια και τα παχιά όνειρα. Λίγο πριν το φινάλε, τα ζόμπια μπάτσοι σκάνε μύτη σε συναυλία. Ο Δημήτρης Πουλικάκος τα δίνει όλα, με την τεράστια φωνάρα του να διασκευάζει το «Υπάρχω» του Καζαντζίδη. Είκοσι οχτώ χρόνια μετά, εμείς μπανιστιρτζήδες της ζωής. Καθόμαστε και σαπίζουμε στους μικροαστικούς μας τάφους. Ζωντανοί νεκροί μιας άσχημης Ελλάδας.

Υγ= Το ομολογώ, ποτέ μου δεν είχα τρέλα με τον Τζίμη Πανούση. Είδα την ταινία, προσκύνησα. Δηλώνω πιστός εν Τζιμάκω αδελφός.

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου