Αφιέρωμα cult ελληνικός κινηματογράφος τη δεκαετία του 80


Για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι!
Τι να πρωτοθυμηθούμε από την πιο cult εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, τη δεκαετία του 80’! Μια σειρά βιντεοταινιών που άφησαν εποχή και ατάκες που προκαλούν πολύ γέλιο μέχρι σήμερα!

1)“Χούλιγκανς (Κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα)”
 Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη θρυλική ατάκα του νεαρού επαναστάτη (Γιώργος Πετρόχειλος) στον ιερέα πατέρα του: “Ε όχι πατέρα... Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols...Γκέγκε?”, καθώς και τον μετέπειτα χορό στην αυλή του σπιτιού με τους γείτονες να σταυροκοπιούνται!!!

2) “Ροζ γάτος”
Ο ντροπαλός φιλόλογος Αρχιμήδης( Σωτήρης Μουστάκας) υπνοβατεί τα βράδια και σαν να είναι κάποιος άλλος, γλεντάει και ερωτεύεται. Αξέχαστη η σκηνή με τον Πάνο Μιχαλόπουλο στην παραλία. Ο Αρχιμήδης μαθαίνει να κάνει καμάκι και οι ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη. Στην ταινία ακούμε και το “Cheri Cheri Lady” των Modern Talking!

3) “The Κόπανοι”
Το soundtrack της ταινίας τα λέει όλα! “Νύχτα βγήκαν στο κλαρί και πήρανε τους δρόμους, κάτι τύποι πονηροί, κρυφά απ’ τους αστυνόμους. Ήταν οχτώ και φτιάξανε τη συμμορία της πλάκας και αρχηγός τους ήτανε, ένας ψηλός και βλάκας!!!”. Γιώργος Κωνσταντίνου, Τάσος Ψωμόπουλος, Μάρκος Λεζές, Γιάννης Βούρος και πολλοί άλλοι χαρίζουν απίστευτες στιγμές γέλιου! Απολαυστική η σκηνή στην ταράτσα!

4) “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα”
Σε ένα ιδιωτικό λύκειο της Αθήνας, οι μαθητές κάνουν δύσκολη τη ζωή των καθηγητών τους. Οι απίστευτες φάρσες των μαθητών προσφέρουν άφθονο γέλιο! Ποιος δε θυμάται τον Μπίλια (Στηβ Ντούζος) ή τη σκηνή με την καθηγήτρια Βίνα Ασίνη και τους μαθητές Σταμάτη Γαρδέλη, Στηβ Ντούζο, Γιώργο Ρήγα και τη γνωστή ατάκα του τελευταίου: “Εγώ δεσποινίς με αυτά που είδα, λέω να φύγω και να έρθω του χρόνου!”. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να γυριστούν άλλες τρεις μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

5) “Βασικά Καλησπέρα σας”
Δύο πειρατικοί σταθμοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ακροαματικότητα. Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Σοφία Αλιμπέρτη, Καίτη Φίνου είναι μερικοί μόνο από τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν. Χαρακτηριστικές ατάκες από την ταινία: “Κούλα μ’ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!”, “Στεναχωρήθηκα. Πάω να φάω ένα σουβλάκι με τζατζίκι.”, “Σίξτι νάιν στούντιο σπίκινγ - Αρβανίτικα ξέρεις;”!!!

6) “Μεγάλη απόφραξη”
Ο Κώστας Τσάκωνας και ο Τάσος Κωστής είναι μάστορες, οι οποίοι με το δικό τους μοναδικό τρόπο επισκευάζουν χαλασμένες συσκευές! Αξέχαστη η σκηνή με τη χειρουργική επέμβαση της τηλεόρασης!

Κλείνοντας, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και τις παρακάτω ταινίες που μας χάρισαν στιγμές άφθονου γέλιου!
“Λαλάκης ο εισαγόμενος”,
“Παπαδίστικη κομπανία”,
“Πόντιος είμαι ό,τι θέλω κάνω”,
“Όταν οι ρόδες χορεύουν”.


Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου