Cine-χώς: #8 Βασικά Καλησπέρα Σας (1982)


Cine-χώς:  Μια στήλη για ομοιοπαθείς με το συντάκτη ταινιόφιλους . Κάθε μέρα θα προτείνεται από τη στήλη μια διαφορετική ταινία. Φιλμ που λατρεύτηκαν, μισήθηκαν, λοιδορήθηκαν, λογοκρίθηκαν, έστειλαν κριτικούς στο ταμείο ανεργίας και θεατές στον καναπέ του ψυχαναλυτή με αναπάντητα ερωτήματα όπως τι σκατά γίνεται στο Mullholland Drive;,  γιατί δεν είναι όλες οι ταινίες σαν το Fight Club; Scarface ή Taxi Driver;Βασικά Καλησπέρα σας ή Καμικάζι αγάπη μου; Σε πόσες ταινίες έχει παίξει ο Danny Trejo; ή ποιος είναι ρε φίλε ο Danny Trejo; 28Η ταινία το Βασικά Καλησπέρα Σας του Γιάννη Δαλιανίδη.

Κούλα μ’ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος. Αυτή η ατάκα με έχει στοιχειώσει το ομολογώ, όπως και η ταινία του Δαλιανίδη. Την έχω δει δεκάδες φορές και όμως εξακολουθώ να κυλιέμαι στο πάτωμα από τα γέλια. Σίγουρα δεν είναι Monty Python ή ένας κωμικός αυτοσχεδιασμός του Bill Hicks, ούτε καν κάποιο από τα Θου-Βου. Ωστόσο είναι καλτ μέχρι το κόκκαλο. Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης,Καίτη Φίνου, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη, Ρένα Παγκράτη αλλά και Τζώνη Θεοδωρίδης, Νίκος Παπαδόπουλος. Είδωλα μιας γενιάς λίγο μετά του Πολυτεχνείου που συνήθιζε να χορεύει στις ντίσκο, να φτιάχνει πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για να αφιερώνει τραγούδια στο άλλο τους μισό. Όχι τότε δεν είχαν facebook.

Ο Στάθης, ο Σώτος , ο Πάνος έχουν ένα ραδιοφωνικό σταθμό λοιπόν, μα τη συχνότητα τους καβαλάνε ο Ντένης, η Λίλιαν και η Μπέτυ με το  Στούντιο 69. Λέγεται παρακαλώ, Αρβανίτικα ξέρεις; Θα έρθει η πληρωμένη απάντηση του Στάθη. Ο Πάνος γουστάρει τη Μπέτυ, η Μπέτυ τον Πάνο, η Ρένα τον Πάνο, ο Σώτος τη Ρένα και φυσικά ο Στάθης την Κούλα με τη κουλάρα της. Εκείνη όμως προτιμά τον Κυριάκο.  Ο Στάθης στεναχωριέται και πάει να φάει ένα σουβλάκι με τζατζίκι.  Η Κούλα δεν θα αντισταθεί για πολύ, όπως δεν μπορεί να αντισταθεί και θεατής στην αγαπημένη αυτή ταινία. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Jacky O, χαίτες, κολλητά τζιν, πολύχρωμα μπλουζάκια, Μαλοπλίν, Γραφείο Τελετών το Γρήγορο Φτυάρι, χορός, καψούρα, μπινελίκια, ο Μιχαλόπουλος ντυμένος Πιπίτσα και βασικά να πούμε καλησπέρα σας. Δείτε τη.

Σπύρος Σμυρνής

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου