Κούλα μ'ακούς #18 Ψηλός Λιγνός και Ψεύταρος


Σήμερα Κούλα θα ξεκινήσω την κουβέντα μας με μια προσωπική δακρύβρεχτη ιστορία. Για αυτό προτείνω να προμηθευτείς τα απαραίτητα χαρτομάντιλα, να ντυθείς πρόχειρα και να βγάλεις το κραγιόν σου όπως άδει ο σύντροφος Κορκολής και να απολαύσεις υπεύθυνα την κάτωθι ιστορία με πρωταγωνιστή τον υποφαινόμενο. Ο Σπύρος λοιπόν ήταν από μικρός ένα συμπαθητικό αγόρι με θεληματικό πηγούνι και σπινθηροβόλα μάτια, συγγνώμη Κούλα με παρέσυρε ο συγγραφικός οίστρος. Ο Σπύρος λοιπόν είχε την ατυχία να αποκτήσει ένα υποκοριστικό, το οποίο δεν ήταν το σουπερ-γαμάτο Spirus ο εξολοθρευτής που ακολούθησε την ενηλικίωση μου, αλλά το Πίπης. Υπεύθυνοι φυσικά οι γονείς μου οι οποίοι όχι μόνο σκαρφίζονταν looser παρατσούκλια για τα παιδιά τους, τα διέδιδαν μάλιστα και στους τσιπιρίκους φίλους μου με αποτέλεσμα να μου κολλήσει η στάμπα του Πίπη. Αν είναι δυνατόν πώς να πας μπροστά αμα σε φωνάζουν Πίπη Κούλα μου, πες μου πως; Πάλι καλά που δεν είχα και φακίδες στη μύτη, καθώς η ζημιά θα ήταν μη αναστρέψιμη. Μάλιστα ο Κωστής ένας συμμαθητής μου ο οποίος εύχομαι σήμερα να βρίσκει κάθε βράδυ τις παντόφλες του ζεστές και το μπουρνούζι του μούσκεμα πρόσθεσε και το παρλαπίπας και το γλυκό έδεσε. Καθημερινά γινόμουν δέκτης χλευαστικών σχολίων τα οποία αν και μετέφερα διογκωμένα στη δασκάλα εξασφαλίζοντας την εξευτελιστική τιμωρία των συμμαθητών μου μέσα μου με πείραζαν. Πέρασαν λίγα χρόνια ώσπου ο Πίπης Παρλαπίπας, γνωστός ως Ψηλός Λιγνός και Ψεύταρος πήρε εκδίκηση για όλους εμάς τους Σπύρηδες.

Ο Πίπης Παρλαπίπας Κούλα μου βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη ηλικία και παρότι καθηγητές, συγγενείς και φίλοι τον διαβεβαίωναν πως αν δεν σταματήσει να αραδιάζει το ένα ψέμα μετά το άλλο δεν θα κατάφερνε τίποτα μας εκείνος έχτισε ολόκληρη αυτοκρατορία, βασιζόμενος στα ψέματα. Σας θυμίζει κάτι το συγκεκριμένο success story; Αφήνω στην άκρη το πνευματώδες πολιτικο-οικονομικό μου σχόλιο και μπαίνω στο ψητό της ταινίας του Γιάννη Χαρτοματζίδη που κυκλοφόρησε το 1985. Ενώ λοιπόν οι συγγενείς έχουν μαζευτεί να αποχαιρετίσουν το Θείο Πίπη, λοξοκοιτώντας τη μεγάλη κληρονομιά, ο κύριος Παρλαπίπας σα θιασώτης του Τρως, Βήχεις Κλάνεις δεν έχεις φόβο να πεθάνεις διαβεβαιώνει τη σύντροφο της ζωής του Βιργινία πως θα ζήσει 200 χρόνια.

Μαζί του πιστός γραμματέας και οικονόμος ο Ευγένιος (ο Γιάννης Ρώτας σε μια απολαυστική ερμηνεία) περιμένει αύξηση αλλά όπως δείχνουν σκατά θα πάρει. (Συγγνώμη Κούλα που βρίζω, αλλά ξέρεις τα κατάλοιπα του Χρυσόστομου που είχαμε πριν δυο βδομάδες). Οι τρεις τους λοιπόν ο Πίπης η Βιργίνω και ο Ευγένιος κάθονται αναπαυτικά στις πολυθρόνες τους και απολαμβάνουν τα κατορθώματα του Έλληνα Μινχάουζεν. Άλλοτε λοιπόν ο Πίπης σβήνει φωτιές, γιατί Κατούρα και εσύ τη φωτιά μπορείς, άλλοτε μεταφέρει στη μάνα του Κώστα του Καρούμπα τα άσχημα νέα.Ο Κώστας ο  Καρούμπας Κούλα εκεί που είναι τώρα είναι καλά, πολύ καλά μιας και εν μέσω πυροβολισμών στο πεδίο της μάχης, ύψωσε το ανάστημα του και τι του πέρναει στιγμιαία μέσα από το μυαλό; Ένα βλήμα να! Το φιλμ συνεχίζεται και ο Πίπης γνωρίζει πρώτη φορά τη Βιργινία και αποφασίζουν να ενώσουν τα αυτά τους. Πατέρας της Βιργινίας ωστόσο Κούλα η οποία by the way είναι και κόμματος είναι ο –Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας- Αρτέμης Μάτσας  και αντί να του δώσει τη χείρα της Βιργινίας, δίνει αντ’αυτής τη δικιά του, η οποία είναι και βαριά σα γνήσια Καλαματιανή χείρα.

Το επόμενο κεφάλαιο της συμβίωσης Πίπη- Βιργίνως Κούλα μου είναι φυσικά το γαμήλιο ταξίδι όπου ο Πίπης βγάζει φίδια από την τρύπα κυριολεκτικά και μεταφορικά και καλό δεν είδε. Για αυτό μάζεψε τα πράγματα και πήγε στη Ζούγκλα με τον Ταρζάν και τον ελέφαντα τον παιδικό του φίλο, όπου ξεπάστρεψε ολόκληρη φυλή ανθρωποφάγων ζουλού μαζί με το γορίλα. Γιατί έτσι κάνουν οι άντραι! Και αν νομίζεις πως ο γορίλας ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Πίπη που να δεις τι έκανε στο Λήσταρχο Καρβέλη ο οποίος όταν δεν ρεύεται ψαρόσουπες, κλέβει αθώα κορτσόπουλα. Για αυτό και ο Πίπης θα μοιράσει τόσες σφαλιάρες που δεν έριξε ο Κωνσταντάρας σε ολόκληρη τη φιλμογραφία του. Τόσες και λίγες ακόμη παραπάνω έφαγε από τους Ναζί ο Πίπης αλλά δεν χαμπάριαζε πως θα μπορούσε άλλωστε. Αν το έκανε δεν θα ήταν το παράδειγμα για μας τους Σπύρηδες, δεν θα ήταν Ψηλός Λιγνός και Ψεύταρος! Till the next time Κούλα, Stay Cult!

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου