Κούλα μ’ ακούς #1 Βασικά Καλησπέρα σας


Βασικά Καλησπέρα σας του Γιάννη Δαλιανίδη
Την έχω δει δεκάδες φορές αυτή την ταινία Κούλα και όμως εξακολουθώ να κυλιέμαι στο πάτωμα από τα γέλια. Σίγουρα δεν είναι Monty Python ή ένας κωμικός αυτοσχεδιασμός του Bill Hicks, ούτε καν κάποιο από τα Θου-Βου. Ωστόσο είναι καλτ μέχρι το κόκκαλο. Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης,Καίτη Φίνου, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη, Ρένα Παγκράτη αλλά και Τζώνη Θεοδωρίδης, Νίκος Παπαδόπουλος. Είδωλα μιας γενιάς λίγο μετά του Πολυτεχνείου που συνήθιζε να χορεύει στις ντίσκο, να φτιάχνει πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για να αφιερώνει τραγούδια στο άλλο τους μισό. Όχι τότε δεν είχαν facebook. Έκει σε πρωτογνώρισα Κούλα. Βασικά να πούμε εκεί γνώρισα για πρώτη φορά όλη την παρέα.
Ο Στάθης, ο Σώτος , ο Πάνος έχουν ένα ραδιοφωνικό σταθμό λοιπόν, μα τη συχνότητα τους καβαλάνε ο Ντένης, η Λίλιαν και η Μπέτυ με το Στούντιο 69. Στούντιο 69 λέγεται παρακαλώ, Αρβανίτικα ξέρεις; Θα έρθει η πληρωμένη απάντηση του Στάθη. Ο Πάνος γουστάρει τη Μπέτυ, η Μπέτυ τον Πάνο, η Ρένα τον Πάνο, ο Σώτος τη Ρένα και φυσικά ο Στάθης την Κούλα με τη κουλάρα της. Ναι Κούλα εσένα. Πως θα μπορούσα να μην σε γουστάρει ρε Κούλα. Αφού ήσουν μανουλομάνουλο που λεν και στις όχθες του ποταμού Κηφισού όπου και μεγάλωσα Εσύ όμως προτιμάς τον Κυριάκο. Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος Κούλα. Όχι μην μου αρχίσεις τα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα. Κωλοκωλόπαιδο ήταν Κούλα μου. Το Στάθη δεν τον σκέφτηκες ρε Κούλα.Είχε ψυχή και ο Στάθης. Εντάξει άνθρωπος ήταν και αυτός και όταν στεναχωριόταν πήγαινε να φάει ένα σουβλάκι με τζατζίκι. Μέχρι τη Μπετίνη εξυπηρετούσε για πάρτη σου και ας μην το είχε ειδοποιήσει κανένας πως έπρεπε να εξυπηρετήσουν βυτιοφόρα.
Δεν κώλωνε ο Στάθης Κούλα και το ξέρεις. Λίμπα την έκανε την Jacky Oγια πάρτη σου. Έφαγε και το αυτί του τσόγλανου του Γαρδέλη. Άκου εκεί να του πει Τσούλα, βάλε ρόδες και τσούλα. Και του Κυριάκου του την έφερε καλά και τώρα του φωνάζουνε του παιδοβούβαλου Κυριάκο ο Στάθης.Δεν γινόταν να του αντισταθείς Κούλα, όπως δεν μπορεί να αντισταθεί και θεατής στην αγαπημένη αυτή ταινία. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Jacky O, χαίτες, κολλητά τζιν, πολύχρωμα μπλουζάκια, Μαλοπλίν, Γραφείο Τελετών το Γρήγορο Φτυάρι, χορός, καψούρα, μπινελίκια, ο Μιχαλόπουλος ντυμένος Πιπίτσα. Θες και άλλα ρε συ Κούλα; Θες ε για αυτό μου αρέσεις επειδή είσαι αχόρταγη.
Πάρε λοιπόν και το καλύτερο: Βασικά να πούμε καλησπέρα σας.



Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου