Κούλα μ'ακούς; #22 Tρελός είμαι ότι Θέλω Κάνω


Last Christmas I gave my heart Κούλα, but the very next day you gave it away, this year άπονη to save me from tears, I’ll give it to someone special. Τη λένε Ατζελίνα και κουράστηκε πια με εκείνο τον ασχημάντρα το Μαύρο Πιτ, (sorry Brad, but that’s how it goes) και είπε να δοκιμάσει το real stuff! Εκτίμησε ομορφιά που έλεγε και ο σύντροφος Ζουγανέλης, και αξίζει να σταθεί δίπλα μου! Όχι τι νόμιζες Κούλα θα περιμέναμε στον αιώνα τον άπαντα να μας ρίξεις ένα βλέμμα, ένα χάδι, ένα γλυκό λόγο στην τελική διότι και εμείς μπορεί να είμαστε σκληροί και ατρόμητοι, μα πίσω από τα μπράτσα κρύβεται μια ευαισθησία ψυχής και ένα ρομαντικό πνεύμα. Ειδικά τα Χριστούγεννα που κοντοζυγώνουν και είναι αφορμή για να σμίξουν φίλοι, συγγενείς, εραστές να κάτσουν γύρω από το καλοριφέρ και να κάψουν το τελευταίο πετρέλαιο, λίγο πριν ξημεροβραδιαστούν παίζοντας την καταραμένη 21, που με έχει αφήσει ρέστο ουκ ολίγες φορές, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αν δεν έχεις ταίρι όπως να το κάνουμε μια καταθλιψάρα θα την πάθεις.

Όταν δε την επόμενη μέρα της Πρωτοχρονιάς ο χοντρομπαλάς σαλιάρης προιστάμενος που έσπασε το προηγούμενο βράδυ τα ρεκόρ  χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, κάνει την εμφάνιση του με 4 ντόνατς στο χέρι για να μοστράρει τη ρολογάρα που του πήρε δώρο η παραδόξως όμορφη γυναίκα του, εσύ καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που μοιράστηκες με το Μαράκι τη γλυκιά συνάδελφο, τις ισοθερμικές κάλτσες που έλαβες δώρο για έβδομη συνεχή χρονιά από τη μητέρα σου. Τότε λοιπόν και εσύ βουτάς τα ντονατς από τα χέρια του χοντρού και του τα τρίβεις στη μούρη! Όταν όλοι έκπληκτοι ζητήσουν το λόγο για την αντίδραση σου τότε θα βροντοφωνάξεις. Τι θέτε ρε; Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω!

Ναι Κούλα Τρελός σαν το Στάθη Ψάλτη στην ομώνυμη ταινία του Γιάννη Χαρτοματζίδη! Διότι ερωτώ, από μικρό και από τρελό δε λένε πως μαθαίνεις την αλήθεια. Ε λοιπόν άκου εμένα και θα τα μάθεις όλα! Δεν θα κρύψω τίποτα το υπόσχομαι!  Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη (Στάθης Ψάλτης) ο οποίος, μετά απο αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο.  Μέχρι τότε Κούλα μου ο Στάθης πέφτει στον υπόνομο και αρχίζει να φωναζει, βοήθεια φωτιά, μπας και δεήσει κανείς και τον βοηθήσει, αλλά που! Αν φώναζε βοήθεια σκατά θα κάνανε ουρά για να κάνουν χάζι τον τρελό! Αφού λοιπόν ξεχέσει την Ερτ, τον ΟΤΕ που του στέλνει λογαριασμό ενώ δεν έχει τηλέφωνο, τις δημόσιες συγκοινωνίες  και όλους τους άλλους που βρήκε στο δρόμο του, τον παίρνουν σηκωτό με προεξάρχοντα το Νότη Πιτσιλό και τον πάνε σούμπιτο στον τρελογιατρό.

 Αφού τον κωλοκαθίσουν μετά από εντολή του ψυχιάτρου, και ενώ τραγουδήσουν πρίμο σεγόντο ένα παραδοσιακό της τάβλας αρχίζουν την κουβέντα! Αφού περιγράψει το μαρτύριο της συναλλαγής με το δημόσιο με γλαφυρότητα που θα ζήλευε και ο Λώρενς που διέσχισε ολόκληρη Αραβία και προκοπή δεν είδε ( R.I.P Peter O Toole!) Ο ψυχίατρος (Γιάννης Βογιατζής) του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του.  Όσο για το γκομενάκι που μπήκε στο γραφείο του προιστάμενου την πήδηξε δεν την πήδηξε δε μάθαμε ποτέ! Τον εφοδιάζει  λοιπόν, με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας! Η Μάγδα Τσαγγάνη μια συσκευασία Μπουμπουλίνας και Ρόζας Λούξενμπουργκ 2 σε 1 όποτε διακόπτει την ανάγνωση του Cosmopolitan επικαλείται κάθε πιθανή διάταξη του συνδικαλιστικού δικαίου των γραμματέων για να τρομάξει τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Γιαννη Ρώτα (μπάτλερ στο Ψηλός Λιγνός και Ψεύταρος και γνωστός καρατερίστας λοιπών καλτ επιτυχιών) Η αδερφή του αφεντικού ωστόσο Κούλα είναι μανουλομάνουλο και ενώ σπάω το κεφάλι μου να δω ποια μου θυμίζει κάνω βαθιά υπόκλιση στην ομορφιά της όπως και ο Στάθης που αποτρελάθηκε  μαζί της!

Ο Στάθης ύστερα από εντολή της Παναγίας της Σουμελάς αναλαμβάνει τα καθήκοντα του σωτήρα της επιχείρησης, λίγο πριν γίνει και αντικείμενο ψυχανάλυσης από τη Λόλα να ένα μήλο (Καίτη Φίνου)! Ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Μουρλός ο Στάθης θα τα βρει μια χαρά με τη Λωλή τη Λόλα! Τρελογκομενιάρης έχει κάτι το σοσιαλιστικό πάνω του και έχει τις κατακτήσεις του. Φυσικά η καρδιά του ανήκει στη Λόλα που μόνο κάρο με πατάτες και φρικιό δεν τη λες για αυτό και ξεκινά μαζί της ένα παιχνίδι σχετικά με το ποιος θα τρελάνει ποιον πρώτος; Τα υπόλοιπα επί της οθόνης. Όσο για εμάς Kούλα, till the next time, Stay Cult!

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου