Cine-χώς : 2# Πανικός στα Σχολεία (1982)

Cine-χώς:  Μια στήλη για ομοιοπαθείς με το συντάκτη ταινιόφιλους . Κάθε μέρα θα προτείνεται από τη στήλη μια διαφορετική ταινία. Φιλμ που λατρεύτηκαν, μισήθηκαν, λοιδορήθηκαν, λογοκρίθηκαν, έστειλαν κριτικούς στο ταμείο ανεργίας και θεατές στον καναπέ του ψυχαναλυτή με αναπάντητα ερωτήματα όπως τι σκατά γίνεται στο Mullholland Drive;,  γιατί δεν είναι όλες οι ταινίες σαν το Fight Club; Scarface ή Taxi Driver;Βασικά Καλησπέρα σας ή Καμικάζι αγάπη μου; Σε πόσες ταινίες έχει παίξει ο Danny Trejo; ή ποιος είναι ρε φίλε ο Danny Trejo; 11η ταινία το Πανικός στα Σχολεία του Ντίμη Δαδήρα.


Φήμες λένε πως όταν είχε κυκλοφορήσει η ταινία σε κάποια προβολή της στο εξωτερικό το συνοδευτικό poster του Πανικού στα Σχολεία έγραφε: Η ελληνική απάντηση στον Ταξιτζή του Scorsese! Εύχομαι οι φήμες να αληθεύουν. Ανέκαθεν είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 80, ενώ το φιλμ του Δαδήρα είναι από τα αγαπημένα. Και πώς να μην είναι άλλωστε; Ο Γιάννης Μακρής (Γιάννης Βόγλης) χάνει το δωδεκάχρονο μοναχογιό του από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις τουαλέτες του σχολείου που πήγαινε. Ήταν χρόνια χρήστης θα γράψουν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι μετά το θάνατό του. Προφανώς ξεκίνησε την ηρωίνη στα 5!


Ο πατέρας του θα πάρει εκδίκηση όμως για το παιδί του ξεπαστρεύοντας όσους οδήγησαν το γιο του στο θάνατο. Βαποράκια, τσιλιαδόροι και πρεζέμποροι και ο Ανέστης Βλάχος θα δουν το χάρο με τα μάτια τους. Ποιος είσαι διάολε θα σπαράξει ένας από αυτούς λίγο πριν ο Βόγλης του μετρήσει τα κόκαλα στο ξύλο. Ο Μακρής είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους, παρότι πίσω από τη διακίνηση των ναρκωτικών κρύβονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Φοράει το δερμάτινο του, καβαλάει τη μηχανή του παίρνει το όπλο του και σπέρνει τον τρόμο και τον πανικό -όχι μόνο στα σχολεία-. Δείτε τη.
Σπ. Σμυρνής

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου