Cine-χώς : 1# Τσίου (2005)


Cine-χώς:  Μια στήλη για ομοιοπαθείς με το συντάκτη ταινιόφιλους . Κάθε μέρα θα προτείνεται από τη στήλη μια διαφορετική ταινία. Φιλμ που λατρεύτηκαν, μισήθηκαν, λοιδορήθηκαν, λογοκρίθηκαν, έστειλαν κριτικούς στο ταμείο ανεργίας και θεατές στον καναπέ του ψυχαναλυτή με αναπάντητα ερωτήματα όπως τι σκατά γίνεται στο Mullholland Drive;,  γιατί δεν είναι όλες οι ταινίες σαν το Fight Club; Scarface ή Taxi Driver;Βασικά Καλησπέρα σας ή Καμικάζι αγάπη μου; Σε πόσες ταινίες έχει παίξει ο Danny Trejo; ή ποιος είναι ρε φίλε ο Danny Trejo; 9η ταινία το Τσίου του Μάκη Παπαδημητράτου

Ρώτα όπου θέλεις για μένα: Τσίου είναι το όνομα μου. Τσίου το όνομα του λοιπόν και πρόκειται για την πιο έξυπνη ευχάριστη, ανατρεπτική μα πάνω από όλα καλτ ελληνική ταινία των τελευταίων είκοσι και βάλε ετών. Πλησιάζει Δεκαπενταύγουστος, η Αθήνα έχει αδειάσει και ο Τσίου ψάχνει να βρει απεγνωσμένα τη δόση του. Δε θέλει πολύ λίγο ίσα ίσα να γίνει. Για κακή του τύχη λίγη ηρωίνη ψάχνουν και άλλοι πολλοί. Το χειρότερο όλων όλοι ψάχνουν τον Τσίου.

Ο Τσίου στην προσπάθεια του να βρει λίγα γραμμάρια ηρωίνης θα συναντήσει πολλούς. Φιλαράκια, βαποράκια, ευέξαπτους μπράβους, προαγωγούς που του πλασάρουν λίγο ρωσικό, τη Τζένη το Κοκάκι αλλά και τον έρωτα της ζωής του. Ο Μάκης Παπαδημητράτος έστησε χωρίς λεφτά, με ελάχιστα μέσα ένα φοβερό ανεξάρτητο φιλμάκι, το οποίο παρότι δεν βρήκε διανομή και δεν κυκλοφόρησε επίσημα σε dvd έγινε η απόλυτη «περιθωριακή» ταινία μέσω διαδικτύου, προβολών σε σχολές και κινηματογραφικές λέσχες αποκτώντας φανατικό κοινό.  Χιούμορ, ήρωες που εύχεσαι να συναντήσεις κάποια στιγμή στο δρόμο σου, έξυπνοι διάλογοι και καψούρα για το σινεμά έκαναν τον Τσίου καλτ ευαγγέλιο για μυημένους και μη σινεφίλ.  Δείτε τη.
Σπ. Σμυρνής

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου