Come To Greece Για Να Τη Βρεις…

Συντάκτης στις  
 
Από τότε που η βιντεοκασέτα έχασε τη μάχη με το DVD, το trash ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του ’80 έχει μετατραπεί σε δυσεύρετο cult item, και έχει ανακηρυχτεί πλέον είδος υπό εξαφάνιση.
Και μιας και δεν βλέπω να αναλαμβάνει κανείς να ψηφιοποιήσει την βιντεοκληρονομιά που άφησαν πίσω τους ο Ψάλτης, ο Ντούζος, ο Γαρδέλης και τα άλλα παιδιά, όσοι πιστοί κατευθυνθείτε άμεσα στα τελευταία σημεία αντίστασης ενάντια στον ορυμαγδό της προόδου – που μετριούνται πλέον στα δάχτυλα – και αδειάστε το στοκ πριν καταλήξει στη χωματερή!
ΛΕΩΝ ΦΙΛΜ, Ακαδημίας 96, Αθήνα, τηλ. 210 3844320
SOS, o Γιάννης Λεοντσίνης, ιδρυτής της θρυλικής ΛΕΩΝ ΦΙΛΜ (απ’ το 1968) ετοιμάζεται να πάρει αποσυρθεί! Επισκεφτείτε όσο είναι καιρός τον απίστευτο χώρο της εταιρείας – από τις ελάχιστες που στεγάζονται πλέον στο Μέγαρο Έβδομης Τέχνης – και ζητήστε τον επίσημο κατάλογο. Τα πάντα προσφέρονται πλέον σε DVD (το στοκ των VHS μας έχει αφήσει χρόνους) και μεταξύ πλειάδας ιστορικών ντοκιμαντέρ και επίλεκτων τουρκικών και ινδικών τίτλων, θα βρείτε «Το Ρεμάλι της Αθήνας» με Σουγκλάκο, «Ρόδα Μπλέξιμο και Τρέλα» με Μπάρμπα, «Το Μελαχρινάκι» με Τέτα Ντούζου και πολλά πολλά άλλα.
POSTO, Πειραιώς 8, Πλ. Ομόνοιας, τηλ. 210 5237797
Εδώ θα βρείτε τα άπαντα του Ψάλτη, ότι τραβάει η ψυχή σας από Ταμτάκο, «Ο Στραγγαλιστής της Συγγρού» με Σουγκλάκο, καθώς και διάφορες επιλογές για όσους πάσχουν από μοναστηριακό φετίχ («Έλα Μονή στον Τόπο σου», «Ο Βιασμός μιας Μοναχής») ή αναπολούν τα σχολικά τους χρόνια τους («Μπορούμε και Κάτω απ’ τα Θρανία», «Σατανάδες στα Σχολεία»). Ανάμεσα στην πλούσια επιλογή που προσφέρει το κατάστημα, θα βρείτε και διάφορα curio όπως το κοινωνικού προβληματισμού «Οι Ομοφυλόφιλοι» και το ανεκδιήγητο εποχής «Ιπποκράτης και Δημοκρατία»! Όλα σε VHS, μόνο προς πώληση.
PG Kosmos, Σερφιώτου 75 Πειραιάς, τηλ.: 210 4513021
Ένα από τα λίγα video club που διαθέτει ακόμα μεγάλη συλλογή από ελληνικά VHS. Μπείτε στην ιστοσελίδα τους , επιλέξτε κατηγορία ελληνικά και απολαύστε. Τα σχόλια είναι περιττά!
Boulevard, Σινώπης 47, Γουδί, τηλ. 210 7475194
Περιποιημένο συνοικιακό video club με πλουσιότατη συλλογή, σωστές κατηγοριοποιήσεις και αρκετά μεγάλο στοκ σε VHS. Προσφέρεται για πολλές ώρες σκαψίματος!
ΜΕΜΟΣ, Πατησίων 11, Αθήνα, τηλ. 210 5237323
Θα βρείτε αρκετό Φώσκολο, κάμποσα παλιά VHS της Φίνος Films με original τρομακτικά εξώφυλλα (η ξεμαλλιασμένη Βουγιουκλάκη στη Μαρία της Σιωπής μοιάζει σαν να ‘χει βγει από ταινία του Φούλτσι), καθώς και το αυτοβιογραφικό «Ο Γίγαντας» του Σουγκλάκου.
Ο ΚΑΣΣΕΤΑΣ, Αγίας Σοφίας 92, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210-9354641
Κατά βάση video club, αν όμως βρείτε κάποιο VHS που σας ενδιαφέρει, μπορείτε και να το αγοράσετε. Στον πάνω όροφο θα ανακαλύψετε διάφορα χαριτωμένα, από «‘¶λλος Χαβάη ¶λλος Πληρώνει» μέχρι «Ράκος Νο 14 – και ο Πρώτος Μπουνάκιας», ενώ αν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας ρωτάτε απευθείας τον κύριο Κασσέτα, που θα ελέγξει πρόθυμα το ηλεκτρονικό του αρχείο.
DVD LAND, Μεσογείων 439, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6081414
Το παρών κατάστημα λειτουργεί βασικά ως κέντρο πωλήσεων μέσω internet (www.dvdland.gr) διαθέτει 500 ελληνικούς τίτλους σε VHS και καλά θα κάνετε να βιαστείτε, γιατί μέσα σε δύο μήνες οι βιντεοκασέτες θα αποσυρθούν. Μην σας ξεφύγει «Η Μεγάλη Απόφραξη» με Τσάκωνα, «Της Πολιτσμάνας το Κάγκελο» με Καφαντάρη, «Τούφες… Λούφες… Έρωτες» με Γαρδέλη κ.α.
ANABOLIC, Γλάδστωνος 5, Αθήνα, τηλ. 210 3833886
Αν και βασικά sex-shop, υπάρχουν ακόμα λίγα VHS στα ράφια του («Το Παιδί του Σωλήνα» με Λεζέ, «Ο Παπασούζας Φαντομάς» κλπ), και το σημαντικότερο, ο ίδιος ιδιοκτήτης διαθέτει video club στο Ίλιον, όπου ξεπουλάει το στοκ του (20.000 VHS) στα 2 Ευρώ το τεμάχιο. Ψάλτης, Γαρδέλης κλπ έχουν γίνει best seller, ότι προλάβετε: XL Video & DVD Club, Λιοσίων 97, Αχαρναί, τηλ. 210 2406882 και Αριστοτέλους 254, Αχαρναί, τηλ. 210 2444338.

Share on Google Plus

Εκδότης billym

Cult Greek >> Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols!!!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου